Home / Pilihan Redaksi / SUMEDANG

Jumat, 21 Februari 2020 - 14:10 WIB

SMKN 1 Sumedang Miéling Poé Basa Indung Sadunya



SUMEDANG.ONLINE, SMKN 1 SUMEDANG (21/2/2020) – Dina raraga miéling poé basa Indung sadunya, SMK Negeri 1 Sumedang ngayakeun acara anu ngangkat téma “Yu Ah, Urang Biasakeun Ngagunakeun Bahasa Sunda Sapopoé” di Kampus SMKN 1 Sumedang, poé Jumaah, 21 Pebruari 2020.

Nurutkeun Pupuhu SMKN 1 Sumedang, Elis Herawati, alatan éta manéh na nétélakeun siswa jeung guru kudu maraké raksukan anu aya patula patali jeung Kasundaan. Salian ti éta diwajibkeun pikeun ngagunakeun Basa Sunda.

Baca Juga  Tujuh ASN Terbaik Jabar Diganjar Penghargaan

“Aya paripaos di Basa Sunda, basa téh cicirén bangsa. Aya basana nya baris langgeng bangsana. Tah kumargi kitu, Simkuring salaku pupuhu sakola umajak ka murangkalih, ka guru-guru supaya tiasa ngamumulé budaya urang, bahasa urang. Rék kusaha deui bahasa jeung budaya Sunda dimumulé lain ku urang Sunda,” jéntréna.

Baca Juga  PLN Gelar Trail Adventure

Salahsahiji acara anu dipintonkeun pikeun miéling poé basa Sunda diantarana waé aya biantara basa Sunda antara guru, wakil kepala sekolah, kepala program, TU ka asup barudak sakolana. Salian ti éta aya ogé lomba puisi sareng pantun.

“Mudah-mudahan ku ayana ieu dina manah aranjeunna langkung mikanyaah, langkung mikawanoh ka budaya sareng Basa Sunda,” pokna nandeskeun. *IWAN RAHMAT*

Sumber Berita: SUMEDANG ONLINE

Share :

Baca Juga

DAERAH

1.078 Peserta BPJS di Sumedang, dihapus

Pilihan Redaksi

Unras Tol Cipali Berakhir Bentrok

Asian Games

Menpora Gelar Senam Massal Sosialisasi Asian Games
Pengecoran jalan dilakukan dalam rangka Pra TMMD ke-110 Kodim 0610/ Sumedang di Dusun Cilutung Desa Kertamukti Kecamatan Tanjungmedar, Minggu 28 Februari 2021.

Pilihan Redaksi

TNI dan Warga Kertamukti Gotong Royong Sukseskan Pra TMMD ke-110

Pilihan Redaksi

Disinformasi Pasar Wado Sumedang Ditutup, Ini Keterangan dari BPD

Pilihan Redaksi

Agar Tak Terjerat Kasus Hukum, Kades se Sumedang Diberi Penyuluhan Kadarkum
Direktur RSUD Sumedang, Aceng Solahudin dalam Jumpa Pers di Gedung Negara, Selasa, 7 April 2020.

SUMEDANG

Hingga 7 April, Sudah 903 Orang Di Rapid Tes Dinkes Sumedang

Pilihan Redaksi

Keren Nih, Pagar Nusa Sumedang Prakarsai Gerakan Masyarakat Perangi Korupsi